• FilmWakker worden in een boze droom
  • FilmNieuwe tieten
  • FilmTijdbommen

3 films over borstreconstructie erfelijkheid: Wakker worden in een boze droom, Nieuwe tieten en Tijdbommen.

Lees meer


Wakker in een boze droom. Zonder commentaar en van dichtbij laat deze film zien hoe borstkanker de levens van drie vrouwen op zijn kop zet. Sabrina, Vicky en Ingrid vechten om hun waardigheid en vrouwelijkheid te behouden, ondanks de pijn en het verdriet. Zij gaan de ziekte met de moed der wanhoop, uithoudingsvermogen en humor te lijf. 'Wakker in een boze droom' is een ode aan de levenskunst en weerbaarheid van vrouwen.

Nieuwe tieten. Maandag 7 oktober, 23.00 uur, Nederland 2 Een intieme documentaire van Sacha Polak waarin ze haar zoektocht filmt. Polak is draagster van het erfelijke BRCA1-gen. Al jaren hangt dit gegeven als een donderwolk boven haar hoofd. Moet zij haar borsten preventief laten verwijderen om zo de kans op borstkanker te verkleinen? Of laat ze haar borsten misschien wel voor niets weghalen en ontdoet zij zich hiermee van haar vrouwelijkheid?

Tijdbommen. Een aangrijpende documentaire over Sanne, die ervoor kiest om op 21-jarige leeftijd preventief haar borsten te verwijderen, als blijkt dat ze gemuteerd is BRCA1. Een erfelijk gen met een zeer hoog risico op borst- en eierstokkanker. Sanne laat zich tijdens het hele proces filmen, van amputatie tot revalidatie, een heftige ervaring met mooie en verdrietige momenten, over twijfel en onbeantwoorde vraagstukken. Het filmproces heeft 5 jaar geduurd. De opbrengst komt grotendeels ten goede aan Borstkanker Vereniging Nederland. Kijk voor de agenda en meer informatie op www.tijdbommen.nl  Regie en samenstelling: Audrey Boeff