Mammarosa voor anderstalige en laaggeletterde vrouwen
Jaarlijks krijgen 2.400 anderstalige en/of laaggeletterde vrouwen borstkanker.

Mammarosa ondersteunt hen via lotgenotencontact

In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker.
80% van die vrouwen wordt weer beter!!
Borstkanker op tijd ontdekken is daarom heel belangrijk.

Mammarosa is er voor de circa 2 miljoen gezonde vrouwen die extra hulp nodig hebben als het gaat om hun gezondheid.
Bekijk voor meer informatie de boeiende informatie-filmpjes Wat doet Mammarosa (6 min.), het Wachtkamerfilmpje en de flyers

Jij kunt ook een rol spelen!
ken je iemand in je omgeving die hulp nodig heeft bij het verkrijgen van informatie over borstkanker. Kijk dan samen naar relevante voorlichtingsfilmpjes. Er zijn 10 fillmpjes voor gezonde vrouwen over onder meer 'borstzelfonderzoek', 'het bevolkingsonderzoek borstkanker' 'gezonde borsten'. En er zijn bijna 50 filmpjes voor borstkankerpatiënten. Deze filmpjes zijn beschikbaar in 12 talen.

Met de Borstkankervereniging Nederland benadert Mammarosa mammacare verpleegkundigen. We vragen ze anderstalige en laaggeletterde patiënten op de hoogte te stellen van deze website, de app en het lotgenotencontact dat Mammarosa organiseert. Daarvoor zijn flyers en 2 informatie-filmpjes beschikbaar. Die zijn er ook voor huisartsen met veel patiënten in achterstandwijken. Zij laten de informatie-filmjes zien in hun wachtkamer en verstrekken daar ook onze flyers.

De projecten voor mammacare verpleegkundigen en huisartsen zijn:

 Logo GEFINANCIERD DOOR KWFKankerbestrijdingblack Liggend
 
Stichting Mammarosa is in 2006 opgericht. De Stichting richt zich op de Landelijke activiteiten en tot november 2017 ook op de Regio Den Haag. Vanaf november 2017 vinden de activiteiten in de regio Den Haag plaats vanuit de Stichting Mammarosa Den Haag.
 
Stichting Mammarosa Amsterdam is in 2012 opgericht. Zie Regio Amsterdam
 
Stichting Mammarosa Rotterdam Rijnmond is in december 2013 opgericht. Zie Regio Rotterdam Rijnmond.
 
Deze website en de app

Deze website geeft informatie over borstkanker in 12 verschillende talen. In tekst én geluid met tekeningen. De website en de app's zijn mede mogelijk gemaakt door financiering van:

.
 
  
   
   
 
Planning voor de voorlichtingsfilmpjes die nog niet in alle talen beschikbaar zijn:
Herstel en verwerking (deze films worden de komende maanden gepubliceerd)
 
Bekijk de voorlichtingfilmpjes ook via smartphone of tablet, via de Mammarosa borstkanker voorlichting app. Klik hier voor meer informatie en hoe de app te downloaden.
 
 

Agenda

Er zijn op dit moment geen aankomende events.