Informatie borstkanker voor vrienden en familie

Een vrouw in jouw familie, een vriendin of een kennis heeft te horen gekregen dat ze borstkanker heeft. Hoe kan je haar het beste helpen en waar vind je goede informatie? Mammarosa helpt. Want borstkanker raakt iedereen.

Borstkanker en vrienden en familie

Wanneer een vrouw borstkanker krijgt, is dat erg moeilijk. Natuurlijk vooral voor de vrouw zelf. Maar ook voor de mensen om haar heen. Haar partner, kinderen, ouders, vrienden en kennissen hebben vaak ook veel zorgen en vragen over de ziekte.

Hoe ga je het gesprek aan? Hoe help je de vrouw het beste? Bekijk de tips voor vrienden en familie.

Over borstkanker praten is soms moeilijk

Het kan moeilijk en eng zijn om met familie en vrienden over borstkanker te praten. Ook wordt er in sommige culturen liever niet over de ziekte gesproken.

Voor familie en vrienden is het ook vaak moeilijk om in te schatten hoe het met de vrouw gaat. Vragen zoals ‘Waarom lust mijn dochter het eten dat ik kook niet meer?’, ‘Waarom is mama zo vaak moe?’ en ‘Hoe vraag ik aan mijn vrouw hoe het écht gaat?’ komen vaak voor.

Het kan moeilijk en eng zijn om met familie en vrienden over borstkanker te praten

Hoe helpt Mammarosa vrienden en familie?

Mammarosa helpt vrouwen uit alle culturen die te maken krijgen met borstkanker. En ook vrienden en familie. Mammarosa organiseert bijeenkomsten waar vaak ook een familielid of vriendin welkom is. In een veilige omgeving wordt er gepraat over borstkanker.

Hulp van een lotgenoot

Mammarosa kan vrouwen in contact brengen met een lotgenoot: een vrouw die dezelfde taal spreekt en ook borstkanker heeft gehad. De lotgenoot komt ook uit dezelfde cultuur en begrijpt dus hoe er in de cultuur over borstkanker wordt gepraat.

Deze lotgenoot kan ook bij de vrouw thuis op bezoek komen. In de eigen omgeving kan er openlijk worden gepraat over borstkanker.

Vragen? Neem contact op via dit formulier.

Heb je vragen aan Mammarosa? Bijvoorbeeld over het vinden van een lotgenoot?  Vul dan het formulier rechts in.

املأ معلوماتك

"يجب الملأ" تحدد الحقول المطلوبة

Naamيجب الملأ
حول ماذا يدور سؤالك؟يجب الملأ
مع أية جهة تريدين التواصل؟يجب الملأ