Vind hulp bij borstkanker

Je komt uit een ander land en/of spreekt niet goed Nederlands. Je hebt ontdekt dat je borstkanker hebt. Een moeilijke situatie. Maar je staat er niet alleen voor! Vind hulp via Mammarosa.

Voorlichtingen en bijeenkomsten

Mammarosa is er voor jou. Wij geven voorlichtingen over borstkanker. Ook organiseren wij bijeenkomsten. Hier kan je in een veilige omgeving praten over borstkanker. Er is vaak een tolk aanwezig die jouw taal spreekt. Je mag ook zelf een tolk meenemen (zoals een zus, buurvrouw of vriendin).

Aankomende bijeenkomsten

02
Jun

Zondagse wandeling

10:00 - 12:00

Den Haag

20
Jun
21
Jun

Lotgenotengroep

10:00 - 12:00

Den Haag

Bekijk alle bijeenkomsten

Contact met lotgenoot

Ook kunnen we jou in contact brengen met een lotgenoot (buddy). Dit is een vrouw die ook borstkanker heeft gehad. Ook spreekt zij dezelfde taal en komt zij uit dezelfde cultuur. Je kan dus op een fijne en open manier met haar praten over borstkanker. Ook kan zij jou helpen met praktische zaken.

Wat doet een lotgenoot?

 • De lotgenoot komt uit dezelfde cultuur. Zij herkent jouw situatie en helpt je op een fijne manier.
 • De lotgenoot kan meegaan naar een behandeling bij een arts of een gesprek bij de dokter. En dat is fijn, want Nederlandse informatie van een arts of dokter is soms moeilijk te begrijpen.
 • Ook kan de lotgenoot bij jou thuis op bezoek komen om met familie en vrienden te praten over jouw situatie. Want ook zij hebben veel zorgen en vragen.

Hoe vind ik een lotgenoot?

 • Via bijeenkomsten
  In de regio’s Den Haag, Amsterdam en Rotterdam Rijnmond organiseert Mammarosa bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten kan je in contact komen met een lotgenoot. Bekijk onze pagina bijeenkomsten en vind een bijeenkomst bij jou in de omgeving.
 • Via de telefoon of e-mail
  Ben je nog niet toe aan een bijeenkomst? De verschillende regio’s hebben een e-mailadres en/of telefoonnummer. Door te bellen of mailen kan je ook in contact komen met een lotgenoot.
 • Via het contactformulier
  Vul ons contactformulier in. Wij nemen dan zelf contact met jou op.

Voor zorgverleners, sociaal werkers of werknemers in religieuze instellingen

Ben je zorgverlener, sociaal werker of werknemer in een religieuze instelling? Mail ons of vul het contactformulier in met de gegevens van de vrouw. Wij nemen automatisch contact met haar op.

Vragen? Neem contact op via dit formulier.

Heb je vragen over het vinden van een lotgenoot? Of wil je graag contact met ons? Vul dan het formulier rechts in.

Vul je gegevens in

"(Verplicht)" geeft vereiste velden aan

Naam(Verplicht)
Waar gaat je vraag over?(Verplicht)
Met welke regio wil je contact?(Verplicht)