Informatie voor wijkcentra en religieuze instellingen

Jaarlijks krijgen 2.400 vrouwen die de Nederlandse taal niet goed beheersen, borstkanker. Veel van deze vrouwen zijn moeilijk te bereiken via de post, sociale media, het internet en de televisie. Via wijkcentra en religieuze instellingen kunnen we deze vrouwen wél bereiken.

Voorlichting enorm belangrijk

In veel culturen wordt er niet openlijk gepraat over borstkanker. Daarnaast spreken en lezen vrouwen uit andere culturen soms niet goed Nederlands, waardoor zij belangrijke medische informatie niet begrijpen. Mammarosa is er voor deze vrouwen. Helaas kan Mammarosa deze vrouwen niet allemaal zelf bereiken.

Samenwerken

Sociaal werkers, vrijwilligers in wijkcentra en medewerkers van religieuze instellingen bereiken wél veel van deze vrouwen. Samen kunnen we dus meer vrouwen voorlichten en helpen. Dat is belangrijk omdat veel vrouwen te laat om hulp vragen. En dat is bij borstkanker écht een groot risico.

Samen kunnen we meer vrouwen met borstkanker voorlichten en helpen

Verwijs door naar Mammarosa

Het is belangrijk dat sociaal werkers en medewerkers van religieuze instellingen weten dat Mammarosa deze vrouwen helpt. Wanneer een vrouw in vertrouwen vertelt dat zij borstkanker heeft, kan zij worden gewezen op Mammarosa.

Hoe helpt Mammarosa?

Mammarosa kan de vrouw in contact brengen met een lotgenoot (buddy). Dit is een vrouw die ook borstkanker heeft gehad. Zij spreekt dezelfde taal en komt ook uit dezelfde cultuur. Hierdoor begrijpen de vrouwen elkaar goed en kunnen zij samen praten over borstkanker.

Mammarosa kan vrouwen met borstkanker in contact brengen met een lotgenoot uit dezelfde cultuur

Activiteiten en voorlichtingen

Mammarosa organiseert ook activiteiten en voorlichtingen in allerlei talen. Deze vinden plaatst in wijkcentra, ziekenhuizen, op scholen en in religieuze instellingen. Het is goed dat vrouwen dit weten zodat zij aan de activiteiten kunnen deelnemen.

Voorlichtingsmateriaal

Vragen? Neem contact op via dit formulier.

Meer informatie over wat Mammarosa doet? Of andere vragen? Vul dan dit contactformulier in.

Vul je gegevens in

"(Verplicht)" geeft vereiste velden aan

Naam(Verplicht)
Waar gaat je vraag over?(Verplicht)
Met welke regio wil je contact?(Verplicht)